Hard Rock Open 2004 (HRO-03)
 
Fem timmar före HRO-04 tekning samlades råddarna Matte & mAngus vid hyrfirman för att hämta musikmonstret. Hyrkillen pekade "ni ska ha dom högtalarna". OJ! Något större i verkligheten än på bild, går de in i bilen? Med packning ala sillåda gick det med tre centimeter till godo. 110 kg högtalare 40 kg förstärkare, 30 kg HRO vandringspriser, två tunga rockers, bilen gick på fälgarna! Allt pekade mot en TUNG fest!.

Stereroprylarna
 

Årets festlokal var en repris på förra årets succé tack vare supersponsorn Pelle. Festfixarna anländer och förvandlar snabbt lokalen till en fullfjädrad rockarena. Utrustningen soundcheckas, lätt potent. Volymrestriktioner införs eftersom ljudanläggningen har kapacitet att transformera om kontoret till kontorslandskap. Deltagarna droppar in laddade för fest, kamp och kul. Uppvärmningen drar igång med musiktävling. Deltagarnas kunskaper sätts på prov med varierande resultat. Vissa svarspapper lyser blanka, andra svarar på fel frågor (och klockan är bara 16:30!), andra har totalkoll och svarar på frågorna i förväg!.

Den traditionsenliga rockpizzan anländer! Gott Gott.

Uppvärmning

17.37 mAngus kliver in och förklarar HRO-04 igång! Deltagarna presenteras och vägs in. Vis av tidigare erfarenheter snackas det regler och upplägg. Sekretariatet har förstärkts med ett avancerat system för rösträkning och configuration management samt en onlinemultimediamodul för visning av resultat på storbild. mAngus drar en sann historia om när Europe var i Kiruna.

HRO omgång1 startar! Sponsorn är först ut och sätter skräck i deltagarna direkt. Låtarna rullar på, miss KE kliver in och drar på en låt så tung att det i SVT huset 300m bort pratas om jordbävning på Karlavägen!? Alla kände att tävlingen kvällen tyngsta var körd, klar, finito, avgjord och pulvriserad. Champ tävlingen är dock öppen, men ska KE ta en Grand slam? Att ta sig till final kräver världsrekord-nivåer, alla kämpar och kramp tendenser finns.

mAngus introducerar en övning för att mjuka upp gänget inför andra halvleken, arningepapppåseCup! och gissa vem som tar hem även denna tävling! Doping misstänks! Det ryktas om att miss KE har sniffat lacknafta! DVD’n går sedan varm med suveräna pausunderhållningar.

Finalen närmar sig. Med tre kvallåtar kvar ansluter AP och river av sitt bidrag och går till final! Killen kör efter "just in time" metoden! (i finalen råkar han dock ut för "Lifo" metoden, last in, first out). Ljudteknikerna sliter med snabbrepetitionen, låtar spelas till höger och vänster och av någon outgrundlig anledning så lyckas dom med att spela rätt låtar? Mest förvånade är dom själva.

Final! Åtta låtar kvar, sju ska bort. Agnarna skiljs från vettet och sekretariatet och röstningssystemet sätts på omänskliga prov i hieroglyftydning, men det är klart, deltagarna ska ju fylla i låtnummer (som visas på typ hela väggen framför dom), på en lapp och lappen skall till sekretariatet, det är ju inte en lätt uppgift!. Finalrösterna räknas om tre gånger för att iso 666 säkra finalresultatet, och en vinnare framstår med överlägsna röstsiffror, det är inget snack om saken. En ny Champ, HB, en rookie, men en fullvärdig Champ har korats! Respekt!

Vandringspriset med tyngd

mAngus vill avsluta med att Tacka. Tack Dream Evil för nackspärren, Tack Highway Star för sträckningen i höger lår, Tack Jack för Söndagen, Tack Cerwin Wega för revbensmassagen, Tack festfixarna för allt, Tack Sponsorn!! Och framförallt Tack alla deltagare, det var inte möjligt, det var omöjligt, men HRO-ribban höjdes ytterligare!!

Vilka låtar som var med och hur det gick i finalen? Det kan man läsa här